6 års present – Tips till en perfekt 6 års present

Letar du efter tips på gåvor till en 6-åring?

Då har du kommit till rätt ställe! Här har vi samlat bra presenttips i alla prisklasser som kan passa både pojkar och flickor. Förhoppningsvis kommer dessa tips att göra det lättare att komma på vad du ska köpa i födelsedagspresent eller julklapp till en 6-åring.

När barnen blir lite äldre brukar det bli ännu roligare att hitta presenter till dem eftersom de visar uppskattning på ett helt annat sätt.

Tyvärr blir det också svårare att ge bort bra presenter eftersom barnen nu har börjat utveckla mer personligheter. Detta gör att du måste individanpassa dina presenter mycket mer och det är inte alltid helt enkelt.

För att hjälpa dig med denna process har vi satt ihop en lista med lite olika presenter beroende på vad barnet gillar.

Tips till en perfekt 6 års present

Categories

Kulbana:

Kulbana, kolla Stor&Liten.

När barnet är i denna ålder är allt nytt och spännande, de ställer frågor om precis allt. Det är också nu som de börjar vilja bygga saker allt mer, bli inte förvånad om ditt barn bygger flera kojor om dagen.

Att ge bort en kulbana kan därför vara en perfekt idé, barnet får utlopp för all sin kreativitet genom byggandet och dem är gamla nog så att dem har slutat svälja kulorna. Du lär bli förvånad över hur snabbt barnet lär sig och hur avancerade saker dem snart kommer att bygga.

Om du vill handla kulbana på nätet kan du hitta mycket bra hos jollyroom.se och Stor&Liten.

Dockvagn:

Dockvagn, kolla jollyroom.se.

Att leka mamma pappa barn det är väl något som aldrig lär dö ut, så länge det har funnits barn har denna lek funnits. Att ge bort en barnvagn är då en perfekt idé om detta är något barnet gillar.

Att köra runt sina dockor i vagnen är något som alltid är kul och barnet får känna sig stor vilket är väldigt viktigt. Helt enkelt en perfekt 6 års present till dem flesta barn.

Att leka med dockor och en dockvagn är något som aldrig kommer att dö ut och därför kan du tryggt ge bort denna 6 års present. Den kommer att bli uppskattad.

Om du vill handla dockvagn på nätet kan du hitta mycket bra hos jollyroom.se.

Upplevelsepresent

Bio & Meny för Två – Presentkort

När barnet kommer upp i denna ålder har de lärt sig att uppskatta minnen mycket mer än vad de gjorde förut. Därför börjar upplevelsepresenter nu bli mer och mer aktuella. Ett biobesök är oftast allt som behövs för att göra ett barn glad, ingår det popcorn och läsk så blir det ännu bättre så klart.

Men självklart finns det även mängder med andra upplevelser att testa på.  Kanske vill barnet i fråga klättra klättervägg? Hoppa fallskärm? Möjligheterna är oändliga med en upplevelsepresent.

Detta är en 6 års present som kommer att ge barnet minnen för livet och den kommer definitivt att uppskattas. Det kan vi nästan garantera.

Upplevelse.com erbjuder många roliga och spännande äventyr för hela familjen. Några upplevelsepresent som vi kan rekommendera är Äventyrsbana, Spela bowling och Kör Gokart.

Böcker:

Barnböcker, kolla hos Adlibris.

Om ungen gillar att läsa så kommer dem i denna ålder sluka bok efter bok, det finns ingen ända. Köp därför en bok i den genren som ungen gillar så kommer den säkerligen att uppskattas.

Håller barnet redan på att läsa en serie kan du alltid köpa fortsättning i den serien. Mycket bättre än så blir det inte.

Om du vill handla barnböcker på nätet kan du hitta mycket bra hos Adlibris.

Sällskapspel:

Sällskapspel, kolla åhlens.se.

Att spela spel med hela familjen, det är något som ungarna i den här åldern brukar gilla på riktigt. Att lära sig reglerna brukar också gå ganska bra för dem så länge som det är enklare spel och inget som är för avancerat.

Dessutom är det något som dem säkerligen gillar att göra med sina vänner också, vill du få bort dem från teven är detta därför en mycket bra idé på en 6 års present.

Om du vill handla sällskapspel på nätet kan du hitta mycket bra hos åhlens.se.

Hoppboll:

Hoppboll, kolla Stor&Liten

Energi är något som barnen aldrig verkar få slut på, att få dem att somna på kvällarna är aldrig enkelt. Därför kan en hoppboll vara en utmärkt idé, barnet får utlopp för sin energi och föräldrarna få en lugn unge när det är dags för sängen.

Det är nästan garanterat att barnet verkligen kommer att uppskatta detta, ungen som inte gillar att hoppa finns i princip inte. Kommer du inte på något annat att ge bort så är detta därför den perfekta 6 års presenten. Alla ungar älska dem helt enkelt.

Om du vill handla hoppboll på nätet kan du hitta mycket bra hos jollyroom.se och Stor&Liten.

Lego:

Lego, kolla Stor&Liten

Om du trodde att ungen gillade att bygga förut så är det inget emot hur mycket barnet kommer att bygga nu. Hela städer i lego kommer snabbt att växa fram och nu är dem verkligen så gamla så att dem inte råkar svälja några bitar.

Se bara till så att inga småsyskon hittar legot. Att utveckla ett barns kreativitet är något av det viktigaste som finns och med lego så är det enkelt. Ge bara bort något byggset så kommer ungen att vara sysselsatt i flera timmar. 

Annars kan du alltid testa att bara ge bort några generiska bitar så får barnet verkligen använda sin fantasi. Detta brukar också vara väldigt populärt, speciellt i den här åldern.

Om du vill handla Lego på nätet kan du hitta mycket bra hos jollyroom.se och Stor&Liten.

Bilbana:

Bilbana, kolla Stor&Liten.

En bilbana är något som alla ungar uppskattar, inte bara killa faktiskt.

Om det dessutom är något som barnet klarar att bygga själv kommer det att uppskattas extra mycket, inget känns bättre än att se det du själv byggt fungera.

Kan du också hitta något men en lopp eller liknande så blir det kul på riktigt, alla gillar att se bilar åka upp och ner.

En bilbana är helt enkelt en perfekt idé till en 6 års present som kommer att uppskattas oavsett barm.

Om du vill handla Lego på nätet kan du hitta mycket bra hos jollyroom.se och Stor&Liten.

Kickbike:

Kickbike, kolla storochliten.se.

Här är ytterligare en idé till barnet som gillar att vara ute och röra på sig. En kickbike är något som barnet också kan ta med sig till olika skate parker med sina vänner eller kanske träffa nya vänner.

En kickbike är definitivt något som alltid brukar bli väldigt uppskattas och därför är det en utmärkt 6 års present att ge bort.

Om du vill handla kickbike på nätet kan du hitta mycket bra hos Stor&Liten och Jollyroom.se.

Det är inte enkelt att hitta 6 års presenter till barn, speciellt inte när dem blir lite äldre. Du behöver dock inte oroa dig, oavsett hur gamla barnen blir så kommer vi att finnas här med presenttips. Det kan du lite på.

Se även: