Present till gammelmorfar – Tips på 186 presenter som glädjer din gammelmorfar

Ska du köpa present till din gammelmorfar och behöver lite hjälp på traven? 

Att köpa rätt present kan vara lite svårt eftersom det finns mycket att välja bland. Vem är din gammelmorfar? Vad har han för intressen och vad gör honom glad?

Här har vi samlat ett stort antal presenttips. För oss spelar det ingen roll om du är ute efter en julklapp eller en födelsedagspresent till gammelmorfar. Vårt stora utbud av förslag på presenter är anpassat för att passa många olika personligheter och tillfällen.

En bra present till gammelmorfar kan vara en bra bok, en klocka, en fotopresent, choklad, kaffe eller kanske en upplevelsepresent. Men det slutar inte där!

Tips till present till gammelmorfar

Categories

Fotopresent

Fotobok

Exempel på fotopresenter kan vara en inramad bild, eller ett fotoalbum med fina bilder från året som gått.
En årskalender med bilder från er tid tillsammans kan också vara kul att få.

Om du vill handla en fotopresenter på nätet kan du hitta mycket bra hos SmartPhoto.se

Upplevelsepresent

Tänk inte endast på presenter som något fysiskt. En väldigt bra present är också en upplevelse, gärna något som ni kan göra tillsammans. 

En upplevelse är något som vi aldrig kommer att glömma. Vem kommer glömma när dem hoppade fallskärm till exempel? En annan anledning till varför detta presenttips är så bra är för att upplevelsen antagligen inte hade blivit av om du inte köpt den.

Upplevelser perfekta att ge bort på födelsedagen, julafton eller andra presenttillfällen.

Vad sägs om att ge bort biljetter till en stand-up show/bio/teater? Annars kan det vara kul med presentkort till en kurs i något han är intresserad av, till exempel fotografi eller matlagning.

Ett roligt alternativ är att ge bort en drömupplevelse med provkörning Ferrari eller Lamborghini. Läs mer om detta här.

Resepresent

En bra present till gammelmorfar kan vara att ta med honom på en liten resa. Det behöver inte vara till ett annat land utan kanske till en närliggande skidbacke eller ett badhus.

T.ex. är en weekendresa i storstaden en riktigt fin present till gammelmorfar.

Köksprodukter / köksredskap

Gillar han matlagning?

Köksprodukter och köksredskap är något som kan kännas tråkigt att köpa till sig själv, men desto roligare att få i present. 

Det finns många roliga slags köksmaskiner som man kan ge bort. Till exempel kan du ge bort en smoothie mixer, glassmaskin, kaffebryggare eller ismaskin.

Bok

Om din gammelmorfar gillar att läsa böcker så rekommenderar vi att ge en inspirerande bok till honom.

Här finns det många möjligheter. Du kan ge bort allt från skönlitterära klassiker till facklitteratur. Tänk på vilka hobbies och intressen hon har – kanske kan du hitta en lämplig hobbybok? Om du vill handla på nätet kan du hitta mycket bra hos Adlibris.

Prenumeration på tidningen

En prenumeration på tidningen är en bra present som säkerligen ger en hel del läsning glädje under en lång tid framöver.

Blommor

Blommor uppskattas av de allra flesta. En bukett blommor symboliserar omtanke och passar därför utmärkt som present.

Ätbara/drickbara presenter

Ätbara/drickbara presenter, som till exempel en god öl, choklad, kaffe eller presentkort på en hemlagad middag hos dig är bra present till gammelmorfar.

Se även: