8 års present – Tips till en perfekt 8 års present

Letar du efter tips på gåvor till en 8-åring?

Då har du kommit till rätt ställe! Här har vi samlat bra presenttips i alla prisklasser som kan passa både pojkar och flickor. Förhoppningsvis kommer dessa tips att göra det lättare att komma på vad du ska köpa i födelsedagspresent eller julklapp till en 8-åring.

När barnen är små är det faktiskt ganska enkelt att hitta bra presenter att ge bort men när dem börjar bli äldre så blir det allt svårare.

I denna period är det extra svårt eftersom dem har utvecklat lite personligheter men inte fullt ut. Därför har du nog en aning om vad dem skulle gilla men du kan aldrig vara helt säker.

Därför ska vi nu ge er lite tips på några idiotsäkra 8 års presenter som alltid kommer att uppskattas.

Tips till en perfekt 8 års present

Categories

Böcker:

Barnböcker, kolla hos Adlibris.

Detta är den åldern där läsningen börjar ta fart på riktigt och det finns i princip två olika sorters ungar. Dem som gillar det och dem som inte gör det.

Om ungen gillar att läsa så kommer dem i denna ålder sluka bok efter bok, det finns ingen ända. Köp därför en bok i den genren som ungen gillar så kommer den säkerligen att uppskattas. Håller barnet redan på att läsa en serie kan du alltid köpa fortsättning i den serien. Mycket bättre än så blir det inte.

Om du vill handla barnböcker på nätet kan du hitta mycket bra hos Adlibris.

Sällskapspel:

Sällskapspel, kolla åhlens.se.

Att spela spel med hela familjen, det är något som ungarna i den här åldern brukar gilla på riktigt. Att lära sig reglerna brukar också gå ganska bra för dem så länge som det är enklare spel och inget som är för avancerat.

Dessutom är det något som dem säkerligen gillar att göra med sina vänner också, vill du få bort dem från teven är detta därför en mycket bra idé på en 8 års present.

Om du vill handla sällskapspel på nätet kan du hitta mycket bra hos åhlens.se.

Upplevelsepresent

Bio & Meny för Två – Presentkort

När barnet kommer upp i denna ålder har de lärt sig att uppskatta minnen mycket mer än vad de gjorde förut. Därför börjar upplevelsepresenter nu bli mer och mer aktuella.

Ett biobesök är oftast allt som behövs för att göra ett barn glad, ingår det popcorn och läsk så blir det ännu bättre så klart. Men självklart finns det även mängder med andra upplevelser att testa på. 

Kanske vill barnet i fråga klättra klättervägg? Hoppa fallskärm? Möjligheterna är oändliga med en upplevelsepresent. Detta är en 8 års present som kommer att ge barnet minnen för livet och den kommer definitivt att uppskattas. Det kan vi nästan garantera.

Upplevelse.com erbjuder många roliga och spännande äventyr för hela familjen. Några upplevelsepresent som vi kan rekommendera är Äventyrsbana, Spela bowling och Kör Gokart.

Kulbana:

Kulbana, kolla Stor&Liten.

När barnet är i denna ålder är allt nytt och spännande, de ställer frågor om precis allt. Det är också nu som de börjar vilja bygga saker allt mer, bli inte förvånad om ditt barn bygger flera kojor om dagen. Att ge bort en kulbana kan därför vara en perfekt idé, barnet får utlopp för all sin kreativitet genom byggandet och dem är gamla nog så att dem har slutat svälja kulorna. Du lär bli förvånad över hur snabbt barnet lär sig och hur avancerade saker dem snart kommer att bygga.

Om du vill handla kulbana på nätet kan du hitta mycket bra hos jollyroom.se och Stor&Liten.

Lego:

Lego, kolla Stor&Liten.

Om du trodde att ungen gillade att bygga förut så är det inget emot hur mycket barnet kommer att bygga nu. Hela städer i lego kommer snabbt att växa fram och nu är dem verkligen så gamla så att dem inte råkar svälja några bitar.

Se bara till så att inga småsyskon hittar legot. Att utveckla ett barns kreativitet är något av det viktigaste som finns och med lego så är det enkelt. Ge bara bort något byggset så kommer ungen att vara sysselsatt i flera timmar. 

Annars kan du alltid testa att bara ge bort några generiska bitar så får barnet verkligen använda sin fantasi. Detta brukar också vara väldigt populärt, speciellt i den här åldern.

Om du vill handla Lego på nätet kan du hitta mycket bra hos jollyroom.se och Stor&Liten.

Bilbana:

Bilbana, kolla Stor&Liten.

En bilbana är något som alla ungar uppskattar, inte bara killa faktiskt. Om det dessutom är något som barnet klarar att bygga själv kommer det att uppskattas extra mycket, inget känns bättre än att se det du själv byggt fungera.

Kan du också hitta något men en lopp eller liknande så blir det kul på riktigt, alla gillar att se bilar åka upp och ner.

En bilbana är helt enkelt en perfekt idé till en 8 års present som kommer att uppskattas oavsett barm.

Om du vill handla Lego på nätet kan du hitta mycket bra hos jollyroom.se och Stor&Liten.

Slackline

Slackline, kolla Coolstuff.se.

Att lära sig gå på lina det är något som många barn drömmer om att kunna göra men få får möjligheten att faktiskt göra det. Nu kan du ge dem denna möjlighet och se deras leenden när dem äntligen lyckas.

Om barnet du letar efter en 8 års present till är aktivt så kommer detta säkerligen att uppskattas väldigt mycket. Ge därför bort denna 8 års present till alla aktiva barn, dem lär älska den.

Kickbike:

Kickbike, kolla storochliten.se.

Här är ytterligare en idé till barnet som gillar att vara ute och röra på sig. En kickbike är något som barnet också kan ta med sig till olika skate parker med sina vänner eller kanske träffa nya vänner.

En kickbike är definitivt något som alltid brukar bli väldigt uppskattas och därför är det en utmärkt 8 års present att ge bort.

Om du vill handla kickbike på nätet kan du hitta mycket bra hos Stor&Liten och jollyroom.se.

Diablo:

Diablo, kolla Ginza.se.

Detta är en leksak som är ganska populär inom cirkusen. Detta betyder dock inte att den är svår att lära sig, dem flesta fattar grunderna inom några minuter. Vad som gör denna leksak så bra är att du aldrig är helt färdig med den.

Det finns alltid något nytt att lära sig och visa för sina vänner. Den är lätt att lära sig men väldigt svår att bemästra, det kan vi själva garantera. Det fantastiska med barn är dock att dem aldrig ger upp. Om dem har fastnat för något så kommer dem att bli bra på det. Riktigt bra. Bli inte förvånad om barnet gör riktigt svåra saker om bara några månader.

När barnen blir äldre så blir det svårt att hitta bra presenter, vi vet det. Därför finns vi här för att hjälpa dig med dem perfekta 8 års presenterna. I den här åldern är det extra svårt och vi hoppas verkligen att någon av dessa idéer fungerar för dig.

Se även: